Vprašanja

1. Splošno

MAGnet manga je leta 2016 ustanovljen neodvisen oddelek Društva ANIMOV, ki izdaja slovensko anime manga revijo MAGnet.

Namen oddelka je zagotavljanje legalno dostopnih japonskih mang v Sloveniji in promoviranje japonske popularne kulture. Bralcem želimo približati mange v slovenščini in ponuditi prostor za objavljanje stripov tudi slovenskim avtorjem, ki so jim mange v navdih. V želji, da vam predstavimo nekaj novega, posegamo po delih avtorjev samozaložnikov. Njihova dela se po kakovosti lahko kosajo z deli, ki jih objavljajo japonske založbe, poleg tega pa lahko na tak način spoznavate nove avtorje in nove zgodbe.

Please note that MAGnet has a mission to bring primarily Japanese manga/comics into Slovenian and  to elevate artist based in Slovenia who are inspired by Japanese art style.
We’re flattered that you would want to collaborate with us but until we are ready to expand we can not work with you.

2. O reviji MAGnet

MAGnet je manga revija, ki jo izdaja oddelek MAGnet manga.
Navdih za ime izhaja iz pred leti predvajane japonske oddaje, imenovane MAG・netto (MAG・ネット), ki je, tako kot naše ime, v svojem akronimu pomenilo Manga Anime Games in internet.

Revija izhaja 4× letno, se pravi enkrat na vsake tri mesece. Želimo povečati zavest o slovenskih anime in manga dogodkih, zato bo ekskluzivno na prodaj v soboto na dan tovrstnih dogodkov. Vsaka nova številka bo stopila v redno prodajo prvi ponedeljek po dogodku. V kolikor blizu izidu ne bo predvidenega relevantnega dogodka bo revija izšla tretji ali četrti ponedeljek vsake tri mesece.

Letno naročnino lahko poravnate do izida druge številkevključno 17. 12. 2016, ko izide prva številka revije. Od nedelje 18. 12. 2016 naprej letne naročnine ne bomo več sprejemali. Letna naročnina znaša 39,96 evrov in zajema 4 številke, poštnino, ob zadnji številki pa vam podarimo manga koledar za leto 2018.
Vsi, ki ste že kupili prvi izvod lahko nakup z doplačilom spremenite v letno naročnino, za to možnost nam pišite na info@magnet-manga.net .
Vsak posamezen izvod lahko tudi naročite vnaprej, in sicer 1 mesec pred napovedanim izidom.

Standardno bodo vsi izvodi vseh naročnikov in tisti, ki si boste posamezen izvod rezervirali z nakupom v času pred izidom, poslani na dan splošnega izida revije. Vsi, ki se boste odločili za nakup po izidu pa bomo vaš izvod odposlali iz našega skladišča v roku treh delovnih dni po potrjenem prejemu plačila.

Revija bo poleg splošnega izida ekskluzivno dostopna v predprodaji na tematskih sejmih in eventih v skladu z našim namenom, da spodbudimo druženje in skupno rast z bralci. Tako bo MAGnet št.1 ekskluzivno dostopen na dogodku Makkon 17. 12. 2016, splošen izid revije bo sledeči ponedeljek, se pravi 19. 12. 2016. Temu primerno boste vsi naročniki in tisti, ki boste izvod rezervirali z nakupom v času pred ekskluzivno predprodajo, imeli možnost prevzeti revijo osebno na stojnici.
Naročniki boste tako lahko predčasno prevzeli svoj izvod brez dodatnih stročkov. Vsi, ki boste rezervirali izvod z nakupom v času pred ekskluzivno predprodajo pa boste ob osebnem prevzemu dobili povrnjen denar poštnine.
Osebni prevzem je povsem ne obvezen za vas, vam pa predstavlja super priložnost za spoznavanje ostalih bralcev in druženje z uredništvom 🙂

3. Sodelovanje

Iščemo pisce člankov ter slovenske ilustratorje in striparje, ki se navdušujejo nad manga stilom.

Rubrike se v reviji od časa do časa spreminjajo. Pišite nam, če želite izvedeti, katere teme so trenutno aktualne, v uredništvu pa smo odprti tudi za vaše predloge. V kolikor vam ne odgovorimo v nekaj dneh, nam, prosimo, pišite še enkrat.
V tem trenutku iščemo zanesenega bralca ali bralko mang, ki bi lahko pomagal/-a pri pisanju kratkih priporočil raznih del za naše bralce.

Pošljite nam nekaj svojih del in sporočili vam bomo, ali vas lahko aktivno vključimo v program. V kolikor vam ne odgovorimo v nekaj dneh, nam, prosimo, pišite še enkrat.

4. Ostalo

Če na svoje vprašanje niste našli odgovora, nam prosim pišite na: info@magnet-manga.net