Pogoji poslovanja

Podatki o ponudniku

MAGnet manga je neodvisen oddelek Društva ANIMOV.

Ime društva: Društvo ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger ANIMOV
Kratko ime: Društvo ANIMOV
Sedež: Cankarjev drevored 50, 6310 Izola, Slovenija
Davčna številka: 45978310
Matična številka: 4030290000
IBAN: SI56 1970 0501 0528 158 (Deželna banka Slovenije, Koper)

Telefonska številka: 00 386 07 789 099
Elektronski naslov: info@magnet-manga.net

Dostopnost informacij

MAGnet manga se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€), ne vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.Ponudnik lahko kadarkoli zamenja ceno izdelka, stroške dostave medtem pa tudi zagotovi, da bo obvestil stranko, kupca ob spremembah.

Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani MAGnet-manga.net izdelek, ki ga želite kupiti, dodate v košarico s klikom na gumb ”dodaj v košarico”. Količina izdelkov v vaši košarici je izpisana v razdelku za košarico na desnem delu spletne strani. Izdelke, ki so v košarici, lahko pogledate s klikom na “prikaži košarico”. Če želite iz nakupovalne košarice odstraniti določen izdelek, kliknite gumb “odstrani ta izdelek” (x). Lahko se odločite, da nadaljujete z nakupovanjem ali pa greste na naslednji korak: Naprej na naročilo.
 2. Naročilo:
  1. Možnosti: V naslednjem koraku se lahko registrirate ali nadaljujete nakup kot gost. Izberite eno izmed možnosti.
  2. Podatki plačnika/nosilca računa: Vpišite svoje osebne podatke: ime, priimek, e-mail, telefonsko številko, naslov, poštno številko in kraj. V kolikor se želite registrirati izberite možnost “Ustvarite račun?” in vpišite želeno geslo.
  3. Podatki o dostavi: V kolikor je vaš naslov za dostavo enak vašemu naslovu, vam tega koraka ni potrebno izpolnjevati, sicer vpišete naslov za dostavo.
  4. Izbira dostave: Dostava s Pošto Slovenije. V polje “obvestila ob naročilu” lahko zapišete vaše želje ali komentar oziroma, če bi želeli imeti možnost izbire osebnega prevzema.
  5. Izbira plačila: Izberite način plačila po predračunu ali preko PayPal-a. Označite, da se strinjate z našimi pogoji poslovanja in nadaljujte.
  6. Potrdi naročilo: Naročilo potrdite s klikom na “zaključi naročilo”.
 3. Potrdilo o prejemu naročila: Na vaš e-mail naslov vam bomo poslali potrdilo o prejetem naročilu s povzetkom vašega naročila.

Načini plačila

Spletna trgovina MAGnet manga omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN obrazcu ali nakazilu na TRR preko spletne banke) na račun podjetja
 • preko PayPal-a

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje zadeva vnesite MAGNET ID# kjer # nadomestite s številko vašega računa (naprimer MAGNET ID152).
V polju koda namena izberete OTHR.

Naročeni izdelki bodo odpravljeni takoj, ko preverimo plačilo.
Kupcu bomo izdali predračun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Pri plačevanju preko PayPal-a se kupec zaveda in prevzema vse dodatne stroške te storitve.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjeno na sedežu društva. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe tako, da zaprosi zanj na naslov: info@magnet-manga.net. Kupcu bomo pogodbo (naročilo, račun) ponovno poslali na želen e-naslov.

Rok dostave

Vse izdelke, ki so na zalogi, bomo dostavili v treh delovnih dneh od naročila našemu pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk Pošta Slovenije. V kolikor izdelka ne bo več na zalogi, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, odpošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila, naročena med vikendom in prazniki, odpošljemo naslednji delovni dan. Če to zaradi posebnih okoliščin pošiljanje ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se dogovorili drugače.

Izdaja računa

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

MAGnet manga najkasneje po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec lahko v 15 dneh na elektonski naslov ponudnika (info@magnet-manganet) nadvoumno sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, ne da bi moral za to navajati kakršen koli razlog. Kupec mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov društva Društvo ANIMOV, MAGnet manga. Kupec mora artikel vrniti ponudniku neodprt, nepoškodovan, v originalni nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Ob vračilu izdelkov se vrne strošek kupnine izdelkov, ne pa tudi stroškov pošiljanja blaga ali stroškov plačila.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so žaljivi in nerelevantni za določen izdelek. Z objavo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.

Komunikacija

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina MAGnet manga in vsi podatki na njej so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

MAGnet manga se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirusni program) pred dostopom do spletne strani in med uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

MAGnet manga spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@magnet-manga.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.