Blog

Predvajanje filma Vrt besed

V soboto, 9. 3. 2019, smo v sodelovanju s Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji in Center za kulturo, šport in prireditve Izola v Art kinu Odeon predvajali film Makoto Shinkaija – Vrt besed (Kotonoha no niwa).
Čez dan smo pripravili spremljevalni program, ki je zajemal delavnico origamija in umetnosti izdelovanja likov iz papirja oziroma paper craft. Popoldne je bila na voljo tudi razstava, ki jo je pripravilo veleposlaništvo. Preko našega krovnega Društva Animov smo zagotovili predavanje o cosplayju, ki ga je izvedla skupina AmaiKuro. Zgodaj popoldne se je za najmlajše zavrtel z Oskarjem nagrajen film Čudežno potovanje. V večernih urah pa je sledilo predvajanje filma Vrt besed.
Vrt besed je film zaradi katerega smo se v uredništvu sploh odločili spustiti v ta projekt. Pri uredništvu MAGnet smo zagotovili slovenske podnapise, ki jih žal zaradi tehničnih težav v soboto nismo mogli predvajati (seveda v nedeljo se je vzrok težav odkril in odpravil). V kolikor smo sicer malenkost razočarani nad to podrobnostjo pa nas je veselil dober obisk filma samega. Moram priznati, da sem bila vesela tudi aplavza ob koncu filma. V uredništvu se že dlje časa trudimo, da bi poleg mang v Slovenijo pripeljali tudi nekaj več animiranih japonskih filmov. Sobotna izkušnja je bila vsekakor pozitivna in tudi v nadalje bomo se bomo trudili organizirati še kakšno projekcijo kakšnega animiranega filma – tokrat z delujočimi slovenskimi podnapisi.
Ob koncu se v uredništvu MAGnet želimo iskreno zahvaliti Veleposlaništvu Japonske v Sloveniji in Centru za kulturo, šport in prireditve Izola za prijetno sodelovanje in vso pomoč, ki so jo nudili za izvedbo dogodka.

Nekaj slikovnih utrinkov izpred samega predvajanja filma si oglejte v galeriji spodaj.

Foto: Emil

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja