Blog

Tekmovanje iz risanja

Z začetkom novega šolskega leta na Japonskem tudi pri nas odpiramo novo poglavje in vam predstavljamo, kot že prej naznanjeno, tekmovanje iz risanja 🙂 V tem prispevku si lahko preberete pravila in pogoje tekmovanja; sedaj pa da ne bo nekega dolgovezenja… Srečno!

POGOJI SODELOVANJA:

 • Tekmovanje se bo izvajalo enkrat mesečno – vsak mesec posebej se bo naznanilo temo meseca in dodatna navodila. Od dneva podane teme do 20. v naslednjem mesecu (do izteka dneva) pošljite svoj izdelek na elektronsko pošto MAGneta: magnet.tekmovanje@gmail.com . Pozor: V aprilu se dela oddaja do 27. 4.
 • V elektronski pošti napišite:
 1. Kratek opis kako se vaše delo navezuje na naslov (opis si dovoljujemo uporabiti pri objavi slike za glasovanje),
 2. vaše ime oz. umetniško ime,
 3. povezave na vaše strani (deviantart, …) v kolikor jih imate.
 • Vaša dela bodo po zaključenem zbiranju del (oziroma 21. v mesecu) objavljena na MAGnet facebook, twitter in instagram strani za glasovanje, istočasno bodo objavljena pravila in tema za naslednji mesec. Pozor: v aprilu bodo dela objavljena 28. 4.
 • Ker je MAGnet namenjen bralcem vseh starosti bodo dela s pretiranim grafičnim nasiljem, spolno vsebino in podobno, izključena iz tekmovanja. Izključeni bodo tudi izdelki, kateri ne bodo v skladu z mesečnimi navodili.
 • Nagrada za zmagovalca/ko bo objava njegovega/njenega izdelka na naši internetni strani in komentar s strani glavne urednice. Občasno bo na voljo tudi posebna nagrada, katere bodo sproti objavljene.

GLASOVANJE IN TOČKOVANJE:

Glasovanje bo trajalo en teden in sicer od objave del 21. v mesecu do 15. ure 28. dneva v mesecu (v aprilu je to od 28. 4. do 5.5.)
Glasovanje bo potekalo v kombinaciji s facebookom, twitterjem, instagramom ter žirijo petih iz ekipe MAGneta. Z všečki na vsaki strani bodo prvi trije izdelki dobili točke. Torej:

1. mesto z všečki – 3T

2. mesto z všečki – 2T

3. mesto z všečki – 1T

Na vsaki strani bodo izdelki posebej izglasovani. Tako bo tudi vsak žirant posebej pri reviji dobil po 3T, 2T ter 1T za podelitev najboljšim izdelkom. Po seštetju vseh točk bo izbran/a zmagovalec/ka. (Največje možno število doseženih točk je 3 x 8 oziroma 24 točk)

NAGRADA

Zmagovalca/ko v mesecu aprilu čakajo sledeče nagrade:

 • objava izdelka na internetni strani MAGnet
 • komentar in nasvet s strani glavne urednice
 • 2 karti za avstrijsko anime konvencijo Harucon! (Podroben pravilnik za pridobitev te nagrade.)

APRILSKA TEMA

V mesecu aprilu je tema tekmovanja JAPONSKA. To pomeni, da si lahko izberete katerokoli tehniko risanja, slikanja, ali vsebino dokler se povezuje z Japonsko. Lahko se npr. potrudite z japonskim slikanjem z olji, s temperami goro Fuji, ali pa manga stil vašega velikonočnega ponedeljka. Da ne bo kasnejših nejasnosti, ne pozabite napisati v elektronsko pošto kako se izdelek navezuje na Japonsko.

POZOR! Zaradi bolj poznega začetka se izjemno v temu mesecu izdelki oddajajo od 3.4. do izteka dne 27.4.; 28.4. ob 15. uri bodo objavljene slike za glasovanje, katero bo zaključeno 5.5. ob 15. uri. Kmalu po tem bodo objavljeni rezultati glasovanja.

KONTAKT

magnet.tekmovanje@gmail.com

 

Če so še kakšne nejasnosti, brez skrbi, kar vprašajte 🙂 Gambatte kudasai!

5 Comments

 1. Azzedar Ranthalion

  Hello!

  I’m Azzedar and I would like to participate but I have some questios: is there a fixed size we need to work in or it can be any size? And the theme is Japan so we can do fan arts or it should be more original art?

  Thank you for reading
  Azz

  1. Tina Lemuria

   Hello Azzedar!

   No need to worry, it can be any size you want it to be. Fan art is also allowed. Later on, in the next months, we will be more specific on what kind of works they should be, but for the first one, we just wish to bring the art community together and have some fun 🙂

   Thank you for your interest and good luck!

   MAGnet manga team

 2. Yan Ling Chen

  Hello!
  I think the schedule about drawing contest for April is over. So I would like to know when the drawing contest information in May will be publish?

 3. Pingback: Rezultat tekmovanja april 2018 | MAGnet manga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja