Blog

Meteorita 2018

V soboto 7. 3. smo obiskali zdaj že tretji sejem Meteorite na Jesenicah. V primerjavi z lanskim letom je bil tokrat obisk občutno boljši, sam dogodek pa se je odvijal nekaj korakov dlje od lasne kolacije, tokrat zunaj na mestnem trgu Tonega Čufarja.

Skupaj z lepim vremenom so že od samega začetka velik del tirga zasedali otroki, ki so se udeleževali programa in skakali po vseh stojnicah. Med stojnicami je bila prisotna tudi ekipa MAGnet s svojo šesto zaporedno številko revije oziroma drugo številko v drugem letinku. Družbo so nam delali Nippon Sweet, nasprti naše stojnice pa je bila tudi naša prijateljica s Kulturo-umetniškega društva Police Dubove s njihovo zbirko priljubljenih knjig. Seveda so okrog trga bile razporejene tudi druge stojnice z ilusracijami, literaturo in ročnimi izdelki. Prostorj je bil pripravljen tudi za celodnevne delavnice za otroke in WarHammer.

Letos je bil program obogaten tudi z animirano risanko o Martinu Krpanu. Tekom dneva je vitežka skupina Gašperja Lambergerja  mojstrsko uprizorila igro o Martinu Krpanu za kar so zasluženo piželi velik aplavz.
V začetku dogodka so se obiskovalci lahko zabavali s 3d horogramon, kot vedno pa je veliko zanimanja požel tudi planetarium.
V popoldanskem času je na trgu potekalo živahno tekmovanje vizdelavi in metanju papirnatih letal. Pri tem so še najbolj uživali otroci. Čez celoten dan pa je bil prisoten tudi poseben komentator Tilen Artič. Njegovi komentarji so popestrili tekmovanje v metanju meteorite (žoga teška 12kg) katerega se je udeležilo kar nekaj obiskovalcev.
Meteorita se je končala z nasmehom in poivabili za ponovno udeležbo naslednje leto.

Foto: Bojan Planinc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja