Blog

Družabne igre na Gobliconu!

Vetrinjski dvor (Maribor) je nam (ljubiteljem animejev in mang) dobro poznan, saj se tam vsako leto odvija sejem MokuMatsuri, ki je posvečen animejem in mangam. A ta lokacija ne gosti le te ga, ampak tudi sejem Goblicon- Sejem namiznih iger.

Goblicon se je začel ob 12.00 v soboto 14.4.2018 in je trajal vse do polnoči. Prostor, kjer je bil sejem organiziran ni bil ravno velik, je pa kljub temu gostil vse delavnice, ki so na ta dan potekale. Glavno dogajanje se je odvijalo v večnamenski dvorani, kjer je bilo veliko miz, na katerih se je lahko igralo različne družabne igre. Prisotno je bilo mariborsko društvo družabnih iger Špilja, društvo Animoku in tudi nam bolj znano društvo Animov iz Izole. Vsi so imeli svoje mize, kjer so obiskovalcem predstavili družabne igre.

Program pa ni temeljil samo na igranju iger. Na dogodku je bila prisotna tudi slovenska LARP skupina, ki se je sicer nahajala v ločenem prostoru (bil je malo bolj skrit). Od petih dalje nam je LARP skupina pripravila zanimiv program. V istem prostoru je potekalo tudi predavanje o Vikingih in o nordijski mitologiji, ki je trajalo uro in pol.

V projektnem prostoru Freske so se sejmu pridružili tudi slovenska skupina Dungeons and Dragons, ki je pripravila zanimivo igro in delila nasvete za vse mlade igralce, ki so se komaj podali v vode te kompleksne igre.

Na voljo je bilo tudi nekaj tekmovanj, ki so se odvijala v Preddvorani. Obiskovalci so lahko tekmovali v Pokemon turnirju in v Weiß Schwarz turnirju (o slednji smo napisali tudi mi krajši članek v prvi reviji).

Stojnice pa tudi niso manjkale. Prisotne so bile Karakondžula, ki je prodajala družabne igre in druge ”spominke”, Nippon Sweets s svojimi sladicami in seveda tudi naša stojnice MAGnet manga.

Dogodek je bil prijeten in dobro organiziran. Za ljubitelje družabnih iger je bil seveda idealna stvar. Za tiste, ki pa niso tako veliki ljubitelji teh aktivnosti, je bilo mogoče vsega malo preveč. Je pa res, da je bil dogodek odlična priložnost za ogled mesta Maribor. Sejem pa se mi je zdel malo neprimeren za ljudi, ki so prišli sami in niso dovolj pogumni, da bi se vključili v kakšno skupino igralcev. Konvencija je primarno namenjena ljudem, ki se že med seboj poznajo in lepa priložnost za igranje namiznih iger na malo drugačen način (predvsem sprememba okolja). Program ni bil tako pester kot bi lahko kdo pričakoval, je pa bil dobro organiziran in se je skladal s tistim, kar je bilo objavljeno na spletni strani društva Zlati Goblin. Upam, da bo bila konvencija naslednje leto ponovno organizirana in da bo gostila kakšno novo skupino in si želim, da bo malo bolj pester program.

 

1 Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja