Blog

Prvi TAMA – GO prinesel drugo številko MAGneta!

Tretjo soboto v marcu je Mladinski center Postojna gostil konvencijo o japonski pop kulturi z naslovom TAMA – GO. Poleg znanih obrazov z drugih sorodnih dogodkov je njegova krstna izvedba v postojnski log privabila tudi kar nekaj novih radovednežev. Med obiskovalci in obiskovalkami je bilo kar nekaj cosplayerjev in cosplayerk – tako o cosplayu nismo samo poslušali na izredno zanimivem predavanju Dana in Eve Oblak iz društva Makkon, temveč nas je cosplay obkrožal ves dan, tako kot anime razglednice iz zasebne zbirke Bojana Planinca, predsednika društva Animov. Razstavo razglednic ste si lahko v MCP-ju ogledali do konca meseca marca.

Na TAMA – GO sta se poleg Makkona pozneje na okrogli mizi predstavili še društvi Animov in Animoku (opomnik: 14. oktober si rezervirajte za MokuMatsuri 2017 2017), pred njihovo živahno razpravo pa je bilo na programu še nekaj drugih točk. Naša urednica Katarina Kunstelj je navzočim približala razvoj mange skozi čas in umestila njen prevod v različne družbene okvire; osvetlila je na primer vprašanje, zakaj so ameriški založniki mange sprva barvali in zrcalili, torej spreminjali smer branja, a takšen pristop pozneje opustili. Na koncu predavanja so obiskovalci z vprašanji odprli diskusijo tako o mangah na splošno kot tudi o MAGnetu.

Ekipa TAMA – GO je poleg tega priredila še kviz “Kdo je pravi Otaku?” ter srečelov, v katerem smo lahko prav vsi sodelovali z manjšim prispevkom – med glavnimi nagradami so bile tokrat igralna konzola PlayStation 2 in pet iger, figura Sailor Venus in poletni darilni paket. Poleg tega so z izvrstno joto (tradicionalno in vegansko) poskrbeli, da nismo bili lačni, ter vse obiskovalce pogostili s kavo, čajem, sokovi in odličnim pecivom. Organizatorici in ekipi MCP se zahvaljujemo za gostoljubje in prijetno sobotno popoldne v Postojni in upamo na ponovitev naslednje leto, vključno z večerno cosplay zabavo in karaokami. Bilo je super!

Na dogodku smo seveda imeli svojo stojnico, kjer ste lahko prelistali drugo številko MAGneta in manga revijo kupili še pred njenim uradnim izidom, ki je bil včeraj. Veseli nas, da smo z nekaterimi izmed vas lahko poklepetali tudi v živo, saj cenimo vaše vtise in predloge. Ko boste revijo in mange prebrali, vas prosimo, da rešite anketo. Ne pozabite, da lahko z izpolnjeno anketo tokrat sodelujete v nagradni igri.

Upamo, da ste vsi naročniki, ki revije niste dvignili na dogodku, svoj izvod že prejeli po pošti. Za vse, ki bi želeli kupiti revijo, pa imamo dobro novico! Obe številki lahko še vedno naročite v naši spletni trgovini ali pa jo kupite na katerem izmed novih prodajnih mest, saj je MAGnet odslej na voljo tudi v več kot 80 bolje založenih trafikah po Sloveniji, pri založbi Goga v Novem mestu, v poslovalnicah Goblin.si v Slovenj Gradcu, Mariboru in Celju, pri založbi Karantanija v Novi Gorici in v Ljubljani (BTC) ter v prodajalnah Črna Luknja, Truga, Strip.art.nica Buch in Konzorcij (Mladinska knjiga) v Ljubljani.

Fotografija: Aleksandra Rajković

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja